R 1300 GS Adventure Adventure

R 1300 GS Adventure

 

«AS STRONG AS YOUR WILLPOWER»

Δείξε τι μπορείς να κάνεις

Επιτέλους μπορείς να κάνεις τα ταξίδια που πάντα ονειρευόσουν. Με τον τρόπο που σου ταιριάζει καλύτερα. Διότι γνωρίζεις ότι η τεχνολογία είναι αυτή που πρέπει. Τέτοια ομαλότητα λειτουργίας και ευκολία κίνησης δεν έχεις βιώσει ποτέ σε ένα Adventure Bike. Τόσο άνετα δεν έχεις ξεκινήσει ποτέ ως τώρα για την περιπέτεια. Με την R 1300 GS Adventure μπορείς να φθάσεις σε κάθε προορισμό.

Ώρα να ξεπεράσεις τα όριά σου

Όταν ξέρεις ότι ο εξοπλισμός είναι ο σωστός, μπορείς να απαντήσεις σε κάθε πρόκληση. Κακοτράχαλες διαδρομές εκτός δρόμου, ανελέητη κακοκαιρία και όλες οι προκλήσεις που μπορεί να σε περιμένουν στα αυθόρμητα ταξίδια σου,  θα είναι παιχνιδάκι για σένα με το πακέτο Enduro Pro. Με το Riding Assistant δεν υπάρχουν άσχημες εκπλήξεις. Πάντα προειδοποιημένος/η χάρη στο υπερσύγχρονο σύστημα ραντάρ, ξεπερνάς με άνεση κάθε εμπόδιο, διότι έχεις την ασφάλεια, την ηρεμία και την τεχνολογία για τα ταξίδια της ζωής σου.

Πατάς μονίμως στο έδαφος

Η προσαρμοζόμενη ρύθμιση ύψους οχήματος άνεσης εξασφαλίζει περισσότερο πάτημα των ποδιών στο έδαφος και απλοποιημένο χειρισμό. Μετά από την εκκίνηση, η R 1300 GS Adventure ανυψώνεται αυτόματα κατά 30 χιλιοστά. Λίγο πριν σταματήσεις, χαμηλώνει πάλι, έτσι ώστε να μπορείς να αποβιβαστείς άνετα και να σταθμεύσεις την R 1300 GS Adventure με την υποβοήθηση στήριξης κεντρικού σταντ άνεσης στο κεντρικό σταντ.

Τα εμπόδια μετατρέπονται σε ζήτημα ρυθμίσεων

Οδηγείς περισσότερο, φθάνεις πιο μακριά. Ο κινητήρας boxer απόδοσης 145 PS σε μεταφέρει παντού στην περιπέτεια. Δεν χάνεις ποτέ τη συγκέντρωσή σου και την αντοχή σου. Διότι η R 1300 GS Adventure σκέφτεται μαζί σου, δημιουργεί σε κίνδυνο πρόσκρουσης ένα σήμα για την κυκλοφορία που ακολουθεί και σε προειδοποιεί για εμπόδια. Σε συνδυασμό με το Headlight Pro, ξέρεις μονίμως τι σε περιμένει.

Έτοιμος/η για τη δική σου περιπέτεια

Περισσότεροι κρίκοι πρόσδεσης, στοιχεία στερέωσης και θήκες από ποτέ. Η R 1300 GS Adventure είναι η το όχημα για τα μελλοντικά σου ταξίδια. Μέσα από μια μεγάλη γκάμα τσαντών, βαλιτσών, πλαϊνών βαλιτσών και στηριγμάτων επιλέγεις τον κατάλληλο εξοπλισμό για τη δική σου περιπέτεια και τον στερεώνεις απροβλημάτιστα στη μοτοσικλέτα σου.

Μετεξελιγμένη για πιο έντονη εμπειρία οδήγησης

Η αυτοματοποιημένη υποβοήθηση αλλαγής ταχύτητας (ASA)

Η νέα αυτοματοποιημένη υποβοήθηση αλλαγής ταχύτητας – εν συντομία ASA – της BMW Motorrad είναι μια πρωτοποριακή τεχνολογική λύση που κάνει την οδήγηση της μοτοσικλέτας πιο εύκολη και άνετη. Η οδηγική εμπειρία περνά στο προσκήνιο χάρη στην αυτοματοποίηση της ενεργοποίησης του συμπλέκτη και της αλλαγής ταχυτήτων, χωρίς να γίνονται συμβιβασμοί στη σημαντική για το συναίσθημα δυναμική της διαδικασία αλλαγής ταχύτητας. Η αυτοματοποιημένη υποβοήθηση αλλαγής ταχύτητας είναι η λογική και τεχνολογική μετεξέλιξη του μηχανισμού υποβοήθησης αλλαγής ταχυτήτων Pro της BMW Motorrad.

«Η αυτοματοποίηση της ενεργοποίησης του συμπλέκτη και των αλλαγών ταχυτήτων εξασφαλίζουν μια εντελώς νέα οδηγική εμπειρία.»

Περισσότερη απόλαυση χάρη στην αποφόρτιση

Η αυτοματοποιημένη υποβοήθηση αλλαγής ταχύτητας εντυπωσιάζει με μια έξυπνη λειτουργική δομή, στην οποία αυτοματοποιείται η σύμπλεξη και οι αλλαγές του συμβατικού εξατάχυτου κιβωτίου ταχυτήτων μέσω δύο ηλεκτρομηχανικών ενεργοποιητών. Δεν χρειάζεται πλέον μανέτα για τη χειροκίνητη ενεργοποίηση συμπλέκτη, κι έτσι η εκκίνηση, το σταμάτημα και οι επιτόπιοι ελιγμοί γίνονται παιχνιδάκι. Επιπλέον, η οδήγηση καθαυτή αναβαθμίζεται με το ASA χάρη στις ταχύτατες, σύμφωνες με τον αριθμό στροφών και το φορτίο αλλαγές ταχυτήτων που γίνονται πλέον με ακρίβεια. Το ASA δημιουργεί εξάλλου μια ακόμα πιο άμεση σύνδεση με τον δυναμικό κινητήρα boxer, καθώς με την ενεργοποίηση συμπλέκτη ακριβείας ελέγχεται ακόμα πιο εύκολα η οδηγική απόλαυση μέσω της μανέτας γκαζιού και του λεβιέ αλλαγής ταχυτήτων.

Λειτουργία αλλαγής ταχυτήτων «Μ»

Στη λειτουργία αλλαγής ταχυτήτων «Μ», οι αλλαγές ταχυτήτων μπορούν να εκτελούνται όπως ως τώρα με τον λεβιέ αλλαγής ταχυτήτων. Έτσι, ο οδηγός συνεχίζει να αποφασίζει αυτός πότε θα γίνει ακριβώς η αλλαγή ταχύτητας. Αν ο αριθμός στροφών στην επιθυμητή ταχύτητα κιβωτίου είναι εντός του μέγιστου και ελάχιστου αριθμού στροφών, τότε η διαδικασία αλλαγής ταχύτητας εκτελείται άμεσα. Αν ο αριθμός στροφών μειωθεί κάτω από έναν εξαρτώμενο από την ταχύτητα του κιβωτίου ελάχιστο αριθμό, τότε το σύστημα κατεβάζει αυτόματα ταχύτητα ακόμα και στη χειροκίνητη λειτουργία. Έτσι αποτρέπεται το στολάρισμα κινητήρα.

Λειτουργία αλλαγής ταχυτήτων «D»

Στη λειτουργία αλλαγής ταχυτήτων «D», η αυτοματοποιημένη υποβοήθηση αλλαγής ταχύτητας ξεδιπλώνει όλα τα χαρίσματά της. Οι ιδανικά εκτελεσμένες, αυτόματες αλλαγές ταχυτήτων με ήπια διακοπή δύναμης έλξης, έχουν ως αποτέλεσμα μια αποδοτική επιτάχυνση της μοτοσικλέτας και συμβάλλουν στην αυξημένη σταθερότητα οχήματος. Έτσι κατά το ανέβασμα σχέσης περιορίζεται σε μεγάλο βαθμό για παράδειγμα το τράνταγμα αλλαγής που προκύπτει στο κλασικό χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και έτσι ο κίνδυνος επαφής του κράνους του οδηγού και του συνεπιβάτη. Εκτός δρόμου και σε ανωφέρειες γίνεται εφικτή μια πανεύκολη εκκίνηση με καλύτερο έλεγχο του οχήματος χάρη στον δυνατό κινητήρα boxer. Στη δυναμική λειτουργία, ο όρος οδηγική απόλαυση αποκτά νέο νόημα.

Χαλαρωτική οδήγηση με πλήρη έλεγχο

Το κατέβασμα ταχυτήτων γίνεται συνολικά ιδιαίτερα αρμονικά, για να αποφορτίζεται όσο το δυνατόν περισσότερο η ανάρτηση. Διάφορα προγράμματα οδήγησης εξασφαλίζουν τέλεια συμπεριφορά αλλαγής ταχυτήτων και σε συνδυασμό με την προσαρμοζόμενη ρύθμιση ταχύτητας κίνησης ή την προειδοποίηση μετωπικής σύγκρουσης φέρνουν το μέλλον της οδήγησης της μοτοσικλέτας στο σήμερα. Επιπλέον, με το ASA γίνεται πιο χαλαρωτική η διαδρομή και μπορείτε να την απολαμβάνετε πιο βιωματικά, καθώς απαιτείται λιγότερη συγκέντρωση για την ενεργοποίηση της μανέτας συμπλέκτη και γκαζιού, διατηρώντας τον έλεγχο των συνθηκών οδήγησης.

«Ηλεκτρομηχανικοί ενεργοποιητές για τον συμπλέκτη και τον μηχανισμό αλλαγής ταχύτητας σε συνδυασμό με μελετημένο ηλεκτρονικό έλεγχο.»

Transmission Control Unit

Δύο ηλεκτρονικά ελεγχόμενοι ηλεκτρομηχανικοί ενεργοποιητές ενεργοποιούν τον συμπλέκτη και τον μηχανισμό αλλαγής ταχύτητας και κάνουν έτσι ευκολότερη την εκκίνηση και τις αυτοματοποιημένες αλλαγές ταχύτητας. Η επιθυμία αλλαγής ταχυτήτων του οδηγού μεταδίδεται στο σύστημα ελέγχου μέσω ενός αισθητήρα λεβιέ αλλαγής που ενεργοποιείται από τον συμβατικό λεβιέ αλλαγής ταχυτήτων. Πρόσθετοι αισθητήρες μεταδίδουν τον αριθμό στροφών του άξονα εισόδου κιβωτίου ταχυτήτων και τη θέση του συμπλέκτη. Αυτές οι τιμές μεταδίδονται στη στενά με τη μονάδα ελέγχου κινητήρα δικτυωμένη μονάδα ελέγχου TCU (Transmission Control Unit) για προσαρμογή και ρύθμιση του συμπλέκτη, της ενεργοποίησης αλλαγής ταχυτήτων και του ελέγχου κατάστασης. Ο συμπλέκτης ενεργοποιείται μέσω ενός ηλεκτρομηχανικού ενεργοποιητή σε συνδυασμό με ένα υδραυλικό σύστημα με άμεση υδραυλική σύνδεση μεταξύ κεντρικής και δευτερεύουσας αντλίας συμπλέκτη. Ο ενεργοποιητής ρυθμίζει την απαιτούμενη ολίσθηση συμπλέκτη, ενεργοποιεί τον συμπλέκτη στις διαδικασίες αλλαγής ταχυτήτων και τον ανοίγει κατά το σταμάτημα.

Τα πλεονεκτήματα της αυτοματοποιημένης υποβοήθησης αλλαγής ταχύτητας (ASA) συνοπτικά

 • Πλήρης κατάργηση της ενεργοποίησης συμπλέκτη από τον οδηγό
 • Δυναμικές και άνετες αλλαγές ταχυτήτων για ακόμα περισσότερη απόλαυση της μοτοσικλέτας
 • Επιλογή μεταξύ αυτοματοποιημένης και χειροκίνητης αλλαγής ταχυτήτων
 • Αυτόματη προσαρμογή της συμπεριφοράς αλλαγής ταχυτήτων στις επιθυμίες δυναμικής του οδηγού στην αυτοματοποιημένη λειτουργία D.
 • Αποτρέπεται ένα ενδεχόμενο στολάρισμα κινητήρα λόγω μη ευνοϊκών αλλαγών ταχυτήτων. 

Στάνταρ εξοπλισμός

 • Θερμαινόμενα γκριπ 
 • Ρύθμιση ταχύτητας κίνησης DCC 
 • RDC 
 • Keyless Ride 
 • Διευρυμένο προστατευτικό για τα χέρια με ενσωματωμένο φλας 
 • Πρόσθετοι προβολείς 
 • Ηλεκτρονική ανάρτηση DAS με αντιστάθμιση φορτίου 
 • Πολύπλευρες δυνατότητες στερέωσης για αξεσουάρ

Προαιρετικός εξοπλισμός

 • Προσαρμοζόμενη ρύθμιση ύψους οχήματος άνεσης 
 • Αυτοματοποιημένη υποβοήθηση αλλαγής ταχύτητας 
 • Riding Assistant με αισθητήρες ραντάρ 
 • Σφυρήλατοι τροχοί Enduro 
 • Πακέτο Enduro Pro 
 • Στήριγμα βαλίτσας topcase με ηλεκτρική διεπαφή 
 • Τιμόνι άνεσης 
 • Διπλό σιλανσιέ

Ειδικά εξαρτήματα

 • Βαλίτσα αλουμινίου 
 • Διεύρυνση όγκου αποσκευών για βαλίτσα αλουμινίου 
 • Βαλίτσα topcase αλουμινίου με ηλεκτρική διεπαφή 
 • Πλάκα αποσκευών για σέλα συνεπιβάτη 
 • Σάκος ρεζερβουάρ 
 • Διάφορες θήκες αποσκευών 
 • Προστατευτικό προβολέα 
 • Προσθήκη σπόιλερ για ζελατίνα
 

Κινητήρας

Ονομαστική ισχύς
107 kW (145 hp) στις 7.750 σ.α.λ.
Τύπος κατασκευής
Υδρο/ελαιόψυκτος τετρακύλινδρος, τετράχρονος κινητήρας, τέσσερις βαλβίδες ανά κύλινδρο
Διάμετρος x διαδρομή
106,5 mm x 73 mm
Κυβισμός
1.300 ccm
Μέγιστη ροπή
149 Nm στις 6.500 σ.α.λ.
Σχέση συμπίεσης
13,3 : 1
Τροφοδοσία καυσίμου
Ηλεκτρονικός ψεκασμός στον προθάλαμο
Προδιαγραφές εκπομπής καυσαερίων
EU 5
 

Επιδόσεις / Κατανάλωση

Τελική ταχύτητα
πάνω από 200 km/h
Κατανάλωση ανά 100 km κατά WMTC
4,9 l
Εκπομπές CO2 κατά WMTC
113 g/km
Τύπος καυσίμου
Σούπερ αμόλυβδη (μέγ. 15% αιθανόλη, E15), 95 ROZ/RON, 90 AKI
Επιτάχυνση 0-100 km/h
3,4 s
 

Ηλεκτρικό σύστημα

Εναλλάκτης
Τριφασικός εναλλάκτης 650 W (ονομαστική ισχύς)
Μπαταρία
12V / 14 Ah, μπαταρία AGM, δεν χρειάζεται συντήρηση
 

Μετάδοση ισχύος

Συμπλέκτης
Υγρός πολύδισκος, λειτουργία Anti-Hopping, υδραυλικά ενεργοποιούμενος
Κιβώτιο ταχυτήτων
Κιβώτιο 6 ταχυτήτων συνεχούς εμπλοκής, ενσωματωμένο στον στροφαλοθάλαμο
Δευτερεύουσα μετάδοση
Με άξονα
Έλεγχος πρόσφυσης
Δυναμικός Έλεγχος Πρόσφυσης (DTC)
 
 

Αναρτήσεις / Φρένα

Πλαίσιο
Πλαίσιο δύο τμημάτων αποτελούμενο από το κύριο πλαίσιο και το βιδωμένο επάνω του πίσω πλαίσιο, κινητήρας ως φέρον στοιχείο
Θέση μπροστινού τροχού / ανάρτηση
BMW Motorrad EVO-Telelever, αποσύζευξη κλίσης τιμονιού μέσω εύκαμπτου στοιχείου, κεντρικό γόνατο ανάρτησης DSA
Θέση πίσω τροχού / ανάρτηση
BMW Motorrad EVO-Paralever, ψαλίδι μονού βραχίονα χύτευσης αλουμινίου, ενιαίος άξονας έδρασης ψαλιδιού, κεντρικό γόνατο ανάρτησης DSA, αντιστάθμιση φορτίου
Διαδρομή ανάρτησης μπροστά / πίσω
210 mm / 220 mm
Μεταξόνιο
1.534 mm
Κάστερ
118,8 mm
Γωνία τιμονιού
63,8 °
Τροχοί
Cross Ακτινωτοί τροχοί
Διαστάσεις ζάντας μπροστά
3,00 x 19“
Διαστάσεις ζάντας πίσω
4,50 x 17“
Ελαστικό μπροστά
120/70 R19
Ελαστικό πίσω
170/60 R17
Φρένο μπροστά
Διπλό δισκόφρενο, ημιπλωτοί δίσκοι φρένων, διαμέτρου 310 mm, ακτινική δαγκάνα φρένων 4 εμβόλων
Φρένο πίσω
Μονό δισκόφρενο, βιδωμένο στο χείλος του δίσκου, διάμετρος 285 mm, αιωρούμενη δαγκάνα 2 εμβόλων
ABS
Πλήρες ενσωματωμένο ABS Pro της BMW Motorrad (βελτιστοποιημένη γωνία κλίσης)
 

Διαστάσεις / Βάρη

Ύψος σέλας σε απόβαρο
870 mm / 890 mm
Εσωτερική καμπύλη ποδιών σε απόβαρο
1.840 mm / 1.980 mm
Ωφέλιμη χωρητικότητα ρεζερβουάρ
30 l
Ρεζέρβα
περίπου 4 l
Μήκος
2.280 mm (επάνω από τον λασπωτήρα)
Ύψος
1.588 mm (επάνω από τη ζελατίνα, σε βάρος κενό DIN)
Πλάτος
1.012 mm (επάνω από τις χούφτες προστασίας)
Επιτρεπόμενο συνολικό βάρος
485 kg
Φορτίο (με βασικό εξοπλισμό)
217 kg
Απόβαρο σε ετοιμότητα για οδήγηση, γεμάτο ρεζερβουάρ
269 kg
 1)

1) Σύμφωνα με τον Κανονισμό (EE) 168/2013, με όλα τα μέσα λειτουργίας, ανεφοδιασμένη τουλάχιστον στο 90% της ωφέλιμης χωρητικότητας του ρεζερβουάρ.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

 • BMW Motorrad Motorcycles
 • R 1300 GS Adventure

 • 23.750,00€

Διαθέσιμες Επιλογές

ΑΓΟΡΑ / ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΩΡΑ

*  Τιμή βασικής έκδοσης. Δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα ταξινόμησης (πινακίδες) και τα τέλη κυκλοφορίας.
* * Ο τιμοκατάλογος ενδέχεται να αλλάξει χωρίς προειδοποίηση.

Ετικέτες: 1300, Adventure, BMW, Motorrad, Motorcycles