F 900 GS Adventure

F 900 GS

ΜΕ ΔΙΨΑ ΓΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Εδώ λοιπόν αρχίζουν όλα: Η επόμενη περιπέτειά σου που θα σε οδηγήσει εκεί όπου δεν φτάνει κανείς. Εκτός από εσένα και τη δική σου GS. Σε πέτρες και χαλίκι, με άνεμο και νερό, σε βαθιές τάφρους και στα πιο ψηλά υψώματα. Με χαρά, με άμμο στα δόντια, με την αδρεναλίνη στο αίμα – απόλυτα στο στοιχείο σου και στο #SpiritOfGS Flow. 

Για αυτήν τη μοναδική εμπειρία κατασκευάσαμε την F 900 GS. Ο κινητήρας, το αμάξωμα – τα πάντα βελτιστοποιήθηκαν έτσι ώστε να εξασφαλίζονται η μέγιστη ισχύς, αλλά και το μικρό βάρος. Εδώ είναι λοιπόν αυτή: Η τέλεια για ‘σένα Enduro.

Σαν να έχει κατασκευαστεί για ‘σένα

Το εργονομικό τρίγωνο της F 900 GS βελτιστοποιήθηκε για την εκτός δρόμου οδήγηση: ψηλότερο τιμόνι, χαμηλότερα μαρσπιέ. Το πεντάλ φρένου είναι επίσης πιο ψηλό παρέχοντας έτσι καλύτερη πρόσβαση, μ.ά., χάρη στα χαμηλότερα μαρσπιέ. Και το πτυσσόμενο σκαλοπάτι παρέχει βέλτιστη πρόσβαση. Ο ρυθμιζόμενος λεβιές αλλαγής ταχυτήτων καθιστά δυνατή την τέλεια θέση, είτε οδηγείτε με μπότες δρόμου είτε με μπότες παντός εδάφους, είτε σε όρθια είτε σε καθιστή θέση. Είναι λοιπόν αρκετά άνετο να εγκαταλείπετε τη δική σας ζώνη άνεσης.

Με τον κατάλληλο εξοπλισμό για κάθε έδαφος

Το αμάξωμα της F 900 GS δεν έχει αναβαθμιστεί μόνο οπτικά και τεχνικά, αλλά και σε ό,τι αφορά στην άνεση και στην ασφάλεια. Οι χούφτες προστασίας χεριών παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια. Κατασκευάζονται γενικά από πλαστικό και παρέχουν αυξημένη προστασία από τον άνεμο και καιρικές συνθήκες. Οι χούφτες προστασίας χεριών Enduro με μεταλλικά μπράτσα παρέχουν επιπλέον πρόσθετη προστασία κυρίως σε οδηγούς της F 900 GS Trophy που προτιμούν την έντονη δράση. Με την προαιρετικά διαθέσιμη προεγκατάσταση για συσκευές πλοήγησης παρέχεται η δυνατότητα ασφαλούς στερέωσης μιας συσκευής πλοήγησης BMW ή άλλων συσκευών, όπως μιας κάμερας action cam στο τιμόνι.

Πάντα στην πορεία προς τον προορισμό

Η συσκευή ConnectedRide Navigator σου παρουσιάζει με παραστατικό τρόπο όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις καθ’ οδόν. Εκτός από σημαντικές πληροφορίες του οχήματος, σου παρέχει τις επίκαιρες πληροφορίες οδικής κυκλοφορίας και χάρη στις τακτικές ενημερώσεις χαρτών μπορείς να είσαι βέβαιος ότι θα φτάνεις πάντοτε στον προορισμό σου. Το στιβαρό υλισμικό της συσκευής αντέχει σε όλες σχεδόν τις συνθήκες. Και με την εφαρμογή BMW Motorrad Connected App μπορείς επίσης να ενσωματώσεις τη δική σου συσκευή Smartphone και τα δικά σου περιεχόμενα Smartphone.

Μικρότερο βάρος, ανώτερη κυριαρχία

Η F 900 GS είναι εντυπωσιακά ελαφριά. Το ότι ζυγίζει μόλις 219 kg* θα το συνειδητοποιήσεις κυρίως όταν οδηγείς μέσα στην άμμο ή σε χαλίκι εκτός δρόμου ή σκαρφαλώνεις σε βουνά. Το μικρό βάρος προκύπτει, μεταξύ άλλων, από καινούργια εξαρτήματα, όπως το πλαστικό ρεζερβουάρ, η μπαταρία, πίσω μέρος και ο τελικός σιγαστήρας εξάτμισης Akrapovič. Το σχετικά μικρό βάρος γίνεται αισθητό στο σταθερό χειρισμό και στην υψηλή απόδοση.

*(για απόβαρο DIN)

Πετυχαίνετε τα πάντα με το σωστό κινητήριο μηχανισμό

Σε ευθείες ή εκτός δρόμου: Ο κινητήρας Paralleltwin της F 900 GS παρέχει σε κάθε διαδρομή τη μέγιστη οδηγική απόλαυση. Ο δικύλινδρος σε σειρά κινητήρας παρέχει περισσότερη μέγιστη ισχύ με βελτιωμένη εξέλιξη της ροπής. Με τη βελτιστοποιημένη καμπύλη ισχύος, η F 900 GS επιτυγχάνει μέγιστη ισχύ 77 kW (105 PS) στις 8.500 σ.α.λ. Η ευρύτερη εξέλιξη της ροπής παρέχει έως 93 Nm  στις 6.750 σ.α.λ.

Με ισχυρό χαρακτήρα και αυτοπεποίθηση

Ήδη η σχεδίαση της GS το δείχνει: Εδώ φτάνει κάποιος που δεν τον σταματά κανένα εμπόδιο. Οι τρεις διαφορετικές βαφές με χαρακτηριστική σχεδίαση Tape προσδίδουν σε κάθε F 900 GS τη δική της προσωπικότητα. Ποια από αυτές σου ταιριάζει;

Black storm metallic

Μια πανίσχυρη μηχανή που αντανακλά απόλυτη ισχύ. Η σέλα: μαύρη. Το πίσω πλαίσιο: μαύρο. Τα διακοσμητικά καλύμματα του ψυγείου Blackstorm metallic με Tapes σε κόκκινο χρώμα.

Πάθος

Εντυπωσιακά σε κάθε έδαφος: τα διακοσμητικά καλύμματα ψυγείου σε São Paulo Yellow με Tapes σε κόκκινο χρώμα. Η μαύρη σέλα βρίσκεται επάνω από το πίσω πλαίσιο σε κόκκινο χρώμα.

GS Trophy

Έτοιμα για περιπέτειες και εξαιρετικά σπορ: τα διακοσμητικά καλύμματα ψυγείου σε Lightwhite με Tapes σε μπλε/κόκκινο χρώμα. Το πίσω πλαίσιο σε λευκό και η χρυσές ζάντες για αντίθεση.

Νέο και όμως οικείο: το αμάξωμα

Η F 900 GS είναι έτοιμη με κάθε λεπτομέρεια να ακολουθήσει νέους δρόμους. Το αμάξωμά της έχει εξαιρετικά σπορ μορφή. Η επένδυση του ρεζερβουάρ με το διακοσμητικό κάλυμμα ψυγείου προσδίδει μια εξαιρετικά λεπτή εμφάνιση. Τα διακοσμητικά καλύμματα του πλαισίου εξασφαλίζουν την καλή επαφή με το όχημα ιδίως κατά την οδήγηση σε όρθια στάση. Η ζελατίνα του βασικού εξοπλισμού έχει το βέλτιστο μέγεθος για την χρήση Enduro. Το μικρό, χαρακτηριστικό ρύγχος GS δείχνει θαρραλέα την κατεύθυνση προς την επόμενη πρόκληση. Το λογότυπο GS σηματοδοτεί ότι βρίσκεσαι στην πρώτη γραμμή.

Ελαφρύ και λεπτό: Πίσω μέρος και ρεζερβουάρ

Ένα ορόσημο όχι μόνο σε ό,τι αφορά στη βελτιστοποίηση του βάρους, αλλά και στη σχεδίαση του οχήματος αποτελεί το ελαφρύ ρεζερβουάρ καυσίμου. Ζυγίζει 62% λιγότερο από ένα χαλύβδινο ρεζερβουάρ, αλλά έχει χωρητικότητα 14,5 λίτρων και συνεπώς παρέχει επαρκές καύσιμο για της περιπέτειές σου. Το πίσω μέρος είναι γενικά λεπτό και έτσι έχει ελαφρύνει και η GS. Εδώ μπορείς να στερεώσεις εύκολα υφασμάτινος σάκους, σακίδια ή βαλίτσες αλουμινίου.

Πακέτο Enduro Pro

Το πακέτο Enduro Pro είναι η ιδανική αναβάθμιση για όλους όσοι προτιμούν την οδήγηση εκτός δρόμου παρά την κίνηση στο δρόμο. Περιλαμβάνει μαύρο τιμόνι με αύξηση ύψους τιμονιού από σφυρήλατο εξάρτημα αλουμινίου. Έτσι, το τιμόνι ανυψώνεται ακόμη περισσότερο κατά 24 χιλιοστά σε σύγκριση με το τιμόνι του βασικού εξοπλισμού. Επίσης στο πακέτο: η σπορ ανάρτηση με πλήρως ρυθμιζόμενο πιρούνι 45 mm Showa και πλήρως ρυθμιζόμενο γόνατο ανάρτησης Sachs με δοχείο διαστολής. Η ανθεκτική αλυσίδα M Endurance συμπληρώνει το πακέτο.

Πακέτο δυναμικής οδήγησης

Το πακέτο δυναμικής οδήγησης με προγράμματα οδήγησης Pro και μηχανισμό υποβοήθησης αλλαγής ταχυτήτων Pro παρέχει αυξημένη ασφάλεια και σπορ χαρακτήρα. Ανάλογα με την περίπτωση επιλέγεις το κατάλληλο πρόγραμμα οδήγησης: «Rain» ή «Road» για υγρό ή στεγνό οδόστρωμα αντίστοιχα. Με το πρόγραμμα «Dynamic» αξιοποιείς στο έπακρο τη δική σας F 900 GS στην άσφαλτο. Με το πρόγραμμα «Enduro» ρυθμίζεις τη μοτοσικλέτα σου άψογα στις διαδρομές εκτός δρόμου. Ο μηχανισμός υποβοήθησης αλλαγής ταχυτήτων Pro σου παρέχει ακόμη περισσότερο έλεγχο σε απροσδόκητες καταστάσεις.

Βασικός εξοπλισμός

 • Έγχρωμη οθόνη TFT 6,5“ με BMW Motorrad Connectivity
 • BMW Motorrad ABS Pro
 • Δυναμικός έλεγχος ευστάθειας Dynamic Traction Control DTC
 • Τελικός σιγαστήρας σπορ εξάτμισης Akrapovič
 • Driving modes Rain/Road
 • Προβολείς LED με φώτα ημέρας
 • Φλας LED
 • 12 Volt και θύρα USB
 • Προστασία κινητήρα
 • Θερμαινόμενα γκριπ
 • Προστατευτικά χεριών
 • ρυθμιζόμενοι μοχλοί ταχυτήτων και ποδόφρενου


Προαιρετικός εξοπλισμός

 • Πακέτο Enduro Pro (σπορ ανάρτηση, μαύρο τιμόνι, αύξηση ύψους τιμονιού, αλυσίδα M Endurance)
 • Λειτουργίες Οδήγησης Pro (Dynamic / Enduro / Enduro Pro)
 • Μηχανισμός υποβοήθησης αλλαγής ταχυτήτων Pro
 • Keyless Ride
 • Έλεγχος πίεσης ελαστικών RDC
 • Έξυπνη κλήση έκτακτης ανάγκης


Ειδικά εξαρτήματα

 • Σύστημα αποσκευών Vario
 • Σάκος ρεζερβουάρ
 • Προστασία κινητήρα
 • ρυθμιζόμενοι μοχλοί ποδόφρενου
 • Αύξηση ύψους τιμονιού
 • ψηλή ζελατίνα
 • BMW Motorrad ConnectedRide Navigator
 • Και πολλά άλλα
 

Κινητήρας

Ονομαστική ισχύς
77 kW (105 PS) στις 8.500 σ.α.λ.
 1)
Διαχείριση καυσαερίων
Ρυθμιζόμενος τριοδικός καταλύτης
Τύπος κατασκευής
Υδρόψυκτος δικύλινδρος τετράχρονος κινητήρας με τέσσερις βαλβίδες με ζύγωθρα ανά κύλινδρο, δύο εκκεντροφόρους επικεφαλής και λίπανση με ξηρό κάρτερ
Διάμετρος x διαδρομή
86 mm x 77 mm
Κυβισμός
895 ccm
Σχέση συμπίεσης
13,1 : 1
Τροφοδοσία καυσίμου
Ηλεκτρονικός ψεκασμός στην πολλαπλή εισαγωγής/ψηφιακή διαχείριση κινητήρα: BMS-Χ με ηλεκτρονική πεταλούδα γκαζιού
Προδιαγραφές εκπομπής καυσαερίων
EU 5
Μέγιστη ροπή
93 Nm στις 6.750 σ.α.λ.

1) A2: 70 kW (95 PS) στις 8.000 σ.α.λ.

 

Επιδόσεις / Κατανάλωση

Τελική ταχύτητα
πάνω από 200 km/h
Τύπος καυσίμου
Σούπερ αμόλυβδη (μέγ. 15% αιθανόλη, E15), 95 ROZ/RON, 90 AKI
Κατανάλωση ανά 100 km κατά WMTC
4,4 l
 

Ηλεκτρικό σύστημα

Εναλλάκτης
Εναλλάκτης μόνιμου μαγνήτη 416 W (ονομαστική ισχύς)
Μπαταρία
12 V / 9 Ah, χωρίς ανάγκες συντήρησης
 

Μετάδοση ισχύος

Συμπλέκτης
Υγρός πολύδισκος, λειτουργία Anti-Hopping
Δευτερεύουσα μετάδοση
Ατέρμονη αλυσίδα o-ring με απόσβεση κραδασμών στην πλήμνη του πίσω τροχού
 

Αναρτήσεις / Φρένα

Πλαίσιο
Πλαίσιο τύπου γέφυρας μονοκόμματο
Γωνία τιμονιού
62°
Τροχοί
Cross Ακτινωτοί τροχοί
Διαστάσεις ζάντας μπροστά
2,15 x 21"
Διαστάσεις ζάντας πίσω
4,25 x 17"
Ελαστικό μπροστά
90/90 R21
Ελαστικό πίσω
150/70 R17
Φρένο μπροστά
Διπλό δισκόφρενο, πλευστοί δίσκοι, διάμετρος 305 mm, πλευστή δαγκάνα 2 εμβόλων
Φρένο πίσω
Μονό δισκόφρενο, διαμέτρου 265 mm, πλευστή δαγκάνα 1 εμβόλων
ABS
BMW Motorrad ABS
Κάστερ
119,8 mm
Μεταξόνιο
1.590 mm
Διαδρομή ανάρτησης μπροστά / πίσω
230 mm / 215 mm
Θέση μπροστινού τροχού / ανάρτηση
Πιρούνι Upside-Down, Ø 43 mm, χειροκίνητα ρυθμιζόμενη βάση ελατηρίου, ρυθμιζόμενη απόσβεση έλξης και συμπίεσης
Θέση πίσω τροχού / ανάρτηση
Αλουμινένιο διπλό ψαλίδι, κεντρικό γόνατο ανάρτησης WAD, προφόρτιση ελατηρίου υδραυλικά ρυθμιζόμενη, ρυθμιζόμενη επαναφορά Προαιρετικός εξοπλισμός Πακέτο Enduro Pro Κεντρικό γόνατο ανάρτησης WAD, υδραυλικά ρυθμιζόμενη βάση ελατηρίου, ρυθμιζόμενη απόσβεση έλξης και συμπίεσης (High/Low Speed)
 

Διαστάσεις / Βάρη

Ύψος σέλας σε απόβαρο
870 mm (προαιρετικό κιτ χαμηλώματος: 815 mm, προαιρετικός εξοπλισμός ψηλής σέλας Rallye: 890 mm, προαιρετικός εξοπλισμός χαμηλής σέλας Rallye: 835 mm Ειδικά εξαρτήματα μονής σέλας: 870 mm)
Ρεζέρβα
περίπου 4 l
Απόβαρο σε ετοιμότητα για οδήγηση, γεμάτο ρεζερβουάρ
219 kg
 1)
Επιτρεπόμενο συνολικό βάρος
445 kg
Φορτίο (με βασικό εξοπλισμό)
226 kg
Πλάτος
943 mm (χωρίς εξαρτήματα)
Ύψος
1.393 mm (με ζελατίνα)
Μήκος
2.270 mm (επάνω από τον λασπωτήρα)
Ωφέλιμη χωρητικότητα ρεζερβουάρ
14,5 l
Εσωτερική καμπύλη ποδιών σε απόβαρο
1.935 mm (προαιρετικό κιτ χαμηλώματος: 1.800 mm, προαιρετικός εξοπλισμός ψηλής σέλας Rallye: 1.965 mm, προαιρετικός εξοπλισμός χαμηλής σέλας Rallye: 1.900 mm Ειδικά εξαρτήματα μονής σέλας: 1.935 mm)

1) Σύμφωνα με τον Κανονισμό (EE) 168/2013, με όλα τα μέσα λειτουργίας, ανεφοδιασμένη τουλάχιστον στο 90% της ωφέλιμης χωρητικότητας του ρεζερβουάρ.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

 • BMW Motorrad Motorcycles
 • F 900 GS

 • 14.500,00€

Διαθέσιμες Επιλογές

ΑΓΟΡΑ / ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΩΡΑ

*  Τιμή βασικής έκδοσης. Δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα ταξινόμησης (πινακίδες) και τα τέλη κυκλοφορίας.
* * Ο τιμοκατάλογος ενδέχεται να αλλάξει χωρίς προειδοποίηση.

Ετικέτες: 900, Adventure, BMW, Motorrad, Motorcycles