R nineT Heritage

Η BMW R nineT. 
Αλάνθαστη. Αυθεντική. Αερόψυκτη. 


Η οδήγηση μοτοσικλέτας αποτελεί ένδειξη απόλυτης ελευθερίας. Tο τοπίο, οι στροφές, οι ευθείες, κάθε χιλιόμετρο μετράει. Αυτό ακριβώς είναι το μονοπάτι σου.
Η R nineT είναι η τέλεια σύντροφος. Xάρη στις αμέτρητες δυνατότητες προσαρμογής της δεν γνωρίζει όρια, όταν πρόκειται για την προσωπική σου ικανοποίηση. Ο χαρακτήρας του αερόψυκτου boxer κινητήρα της σε ωθεί προς την ασύγκριτη επιτάχυνση, που γίνεται αισθητή μέσω της εντυπωσιακής καμπύλης ροπής – σε συνδυασμό με τεχνολογία αιχμής.
Από τη στιγμή που εμφανίστηκε, η R nineT έχει

συναρπάσει τους λάτρεις της μοτοσικλέτας σε όλο τον κόσμο. Σου δίνει αυτοπεποίθηση, σε εμπνέει και γίνεται η καλύτερη σύντροφος.

 

Αναμφίβολα μία R nineT.

Η R nineT έχει λιτή εμφάνιση, αλλά παρόλα αυτά η παρουσία της γίνεται έντονα αισθητή. Ενσαρκώνει το πάθος και την καινοτομία της κατασκευής μοτοσικλετών για πάνω από 90 χρόνια - φυσικά μαζί με τα κλασικά στοιχεία της BMW Motorrad: τον εντυπωσιακό boxer κινητήρα, το συμπαγές ρεζερβουάρ και το λεπτό πίσω τμήμα. Όλα τα υλικά είναι υψηλής ποιότητας: οι επιφάνειες έχουν εξαιρετικό φινίρισμα. Παράλληλα δίνεται τεράστια προσοχή στη λεπτομέρεια και στην πραγματική δεξιοτεχνία. Το φτερό για παράδειγμα βιδώνεται στο πιρούνι χρησιμοποιώντας δύο σφυρήλατα στηρίγματα. Ενώ το στήριγμα του προβολέα είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο.

 

Ο κλασσικός boxer.

O ισχυρός, αερόψυκτος, δικύλινδρος boxer κινητήρας διαθέτει χωριτικότητα 1170 cm και ισχύ 110 hp για μια εξαιρετικά δυναμική απόδοση ισχύος, ακόμη και σε χαμηλές ταχύτητες. Το αποτέλεσμα: κάθε ταξίδι είναι μια ξεχωριστή εμπειρία. Τόσο στην πόλη όσο και στους επαρχιακούς δρόμους. Παράλληλα, η R nineT συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές εκπομπής ρύπων EU-4 .
Το BMW Motorrad ABS του βασικού εξοπλισμού και το προαιρετικό ASC (Αυτόματος Έλεγχος Ευστάθειας) σου επιτρέπουν να κινείσαι πάντα με ασφάλεια στις διαδρομές σου. Το upside-down πιρούνι μπορεί να ρυθμιστεί χειροκίνητα ανάλογα με τις ανάγκες σου: προφόρτιση ελατηρίου και συμπίεση που ταιριάζει στο στυλ οδήγησής σου. Ο πρόσφατα ανασχεδιασμένος πίνακας οργάνων με ταχύμετρο και στροφόμετρο σε ενημερώνει αξιόπιστα σχετικά με όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις.

 

Χαλαρή θέση, ξέγνοιαστη οδήγηση.

Ακόμη και η εργονομία της R nineT ευθυγραμμίζεται απόλυτα με τη συνολική εμφάνιση της μοτοσικλέτας και τα δυναμικά χαρακτηριστικά οδήγησής της. Ακούγεται παράδοξο, αλλά παρά την απόδοση του κινητήρα της, στόχος της είναι η χαλαρή οδήγηση - με την μέγιστη απόλαυση. Η επίπεδη γωνία του τιμονιού και η θέση οδήγησης, σου επιτρέπουν να ανακαλύπτεις νέες διαδρομές και ενώ οδηγάς να παραμένεις χαλαρός. Η σημασία της εργονομίας και των εξαιρετικών χαρακτηριστικών οδήγησης πάει κυριολεκτικά χέρι-χέρι με την R nineΤ.

 

Γεννημένη για να εξατομικεύεται.

Από την αρχή, κατά την σχεδίαση της R nineT δόθηκε έμφαση στο βασικό χαρακτηριστικό της: τον υψηλό βαθμό δυνατοτήτων προσαρμογής. Αμέτρητες επαγγελματικές και προσωπικές τροποποιήσεις αποδεικνύουν τις δυνατότητες που έχει η R nineT.
Τα προσαρμοζόμενα ηλεκτρονικά διευκολύνουν την εγκατάσταση ηλεκτρικών εξαρτημάτων. Σε αυτά προστίθεται και το καλά μελετημένο διαχωρίσιμο πλαίσιο. Το τελικό κομμάτι του πίσω πλαισίου μπορεί εύκολα να αποσυναρμολογηθεί: για μία λιτή και στιλάτη σόλο οδήγηση, ή για εναλλακτικές επιλογές σελών.
Για να δώσεις μια νέα εμφάνιση στην R nineT είναι διαθέσιμα αρκετά βαμμένα εξαρτήματα, όπως και διάφορες επιλογές για το ρεζερβουάρ: αλουμινίου με ορατές ή κρυφές ραφές, και συνδυασμός με τη σέλα του βασικού εξοπλισμού. Είναι ακόμη εφικτό να αντικαταστήσεις τη σέλα του συνεπιβάτη με ένα κάλλυμα από αλουμίνιο (μονόσελο).
Δύο ειδικοί χρωματικοί συνδυασμοί Black Storm metallic / Vintage και Blue Planet metallic / Aluminium είναι πλέον διαθέσιμοι. Τώρα, εκτός από το ρεζερβουάρ, η R nineT σου λαμβάνει αλουμινένιο κάλυμμα σέλας συνεπιβάτη και εμπρός τροχού στο χρώμα της επιλογής σου. Το ειδικό φινίρισμα Black Storm metallic / Vintage δίνει στη μοτοσικλέτα σου μία ξεχωριστή μεταχειρισμένη εμφάνιση λόγω του βουρτσίσματος που γίνεται με το χέρι.
Ο HP sport σιγαστήρας που διατίθεται στα προαιρετικά αξεσουάρ μπορεί να τοποθετηθεί είτε ψηλά είτε χαμηλά: για μια ξεχωριστή εμφάνιση.
Ο προαιρετικός εργοστασιακός εξοπλισμός είναι εξίσου εντυπωσιακός, όπως για παράδειγμα, τα θερμαινόμενα grips και τα LED φλας. Η R nineT όμως είναι έτοιμη για ακόμη περισσότερες επιλογές έκφρασης, όπως με τα νέα Κατεργασμένα αξεσουάρ - είτε πρόκειται για κάλυμμα κυλινδροκεφαλής, προβολέα ή κινητήρα. Με την R nineT, μπορείς όχι μόνο να απολαύσεις στο μέγιστο τη βόλτα σου, αλλά και να απογειώσεις τις δυνατότητες της μοτοσικλέτας σου.

 
Κινητήρας  
Τύπος Αεροελαιόψυκτος δικύλινδρος boxer κινητήρας, τετράχρονος, δύο εκκεντροφόροι και τέσσερις ακτινικά τοποθετημένες βαλβίδες ανά κύλινδρο, κεντρικός άξονας εξισορρόπησης
Διάμετρος x Διαδρομή 101 mm x 73 mm
Κυβισμός 1,170 cc
Μέγιστη ισχύς 81 kW (110 hp) στις 7.550 σ.α.λ.
Μέγιστη ροπή 116 Nm στις 6.000 rpm σ.α.λ.
Σχέση συμπίεσης 12.0 : 1
Τροφοδοσία καυσίμου / διαχείριση κινητήρα Ηλεκτρονικά ελεγχόμενος ψεκασμός
Διαχείριση καυσαερίων Τριοδικός καταλυτικός μετατροπέας, προδιαγραφές εκπομπής ρύπων EU-4
Επιδόσεις / Κατανάλωση Καυσίμου  
Τελική ταχύτητα Πάνω από 200 km/h
Κατανάλωση ανά 100 km κατά WMTC 5,3 l
Τύπος καυσίμου Αμόλυβδη βενζίνη, αριθμός οκτανίων 95-98 RON
Ηλεκτρικό Σύστημα  
Εναλλάκτης Τριφασικός εναλλάκτης 720 W
Μπαταρία 12 V / 14 Ah χωρίς απαιτήσεις συντήρησης
Σύστημα μετάδοσης ισχύος  
Συμπλέκτης Ξηρός μονόδισκος, με υδραυλική λειτουργία
Κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων συνεχούς εμπλοκής με ελικοειδή γρανάζια
Δευτερεύουσα μετάδοση Με άξονα μετάδοσης
Πλαίσιο / φρένα  
Πλαίσιο 4 τμήματα σχεδίου πλαισίου με εμπρόσθιο πλαίσιο και 3 οπίσθια τμήματα πλαισίου, κινητήρας-κιβώτιο ταχυτήτων ως φέρον στοιχείο, αποσπώμενο υποπλαίσιο
Ανάρτηση / θέση μπροστινού τροχού Τηλεσκοπικό πιρούνι, με διάμετρο 46 mm σταθερού σωλήνα
Ανάρτηση / θέση πίσω τροχού Αλουμινένιο μονόμπρατσο ψαλίδι με BMW Motorrad Paralever, ρύθμιση προφόρτισης ελατηρίου, ρύθμιση επαναφοράς
Διαδρομή ανάρτησης μπροστά/πίσω 120 mm / 120 mm
Μεταξόνιο 1.487 mm
Ίχνος 107,9 mm
Γωνία τιμονιού 63,2°
Ζάντες Χυτοί Τροχοί
Ζάντα, εμπρός 3,50 x 17"
Ζάντα, πίσω 5,50 x 17"
Ελαστικό, εμπρός 120/70 ZR 17
Ελαστικό, πίσω 180/55 ZR 17
Φρένο, εμπρός Διπλό δισκόφρενο, πλευστοί δίσκοι διαμέτρου 320 mm, δαγκάνες τεσσάρων ακτινών εμβόλων
Φρένο, πίσω Μονός δίσκος διαμέτρου 265 mm, πλευστή δαγκάνα δύο εμβόλων
ABS BMW Motorrad ABS
Διαστάσεις / βάρη  
Μήκος 2.110 mm
Πλάτος (με καθρέπτες) 900 mm
Ύψος (χωρίς τους καθρέπτες) 1.240 mm
Ύψος σέλας, βάρος κενό 805 mm
Καμπύλη στο εσωτερικό του ποδιού, βάρος κενό 1.795 mm
Βάρος άνευ φορτίου, έτοιμο για οδήγηση, με γεμάτο ρεζερβουάρ 1) 222 kg
Επιτρεπόμενο μέγιστο βάρος 430 kg
Ωφέλιμο φορτίο (με τον βασικό εξοπλισμό) 208 kg
Ωφέλιμη χωρητικότητα ρεζερβουάρ 17 l
Ρεζέρβα περίπου 3 l
  • Τα τεχνικά στοιχεία αναφέρονται στο κενό βάρος (DIN)
  • 1) Σύμφωνα με την οδηγία 93/93/ΕΟΚ με όλα τα υγρά, πληρούμενο ρεζερβουάρ κατά τουλάχιστον το 90% της ωφέλιμης χωρητικότητας

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

  • BMW Motorrad Motorcycles
  • R nineT

  • 17.200,00€

Διαθέσιμες Επιλογές

ΑΓΟΡΑ / ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΩΡΑ

*  Τιμή βασικής έκδοσης. Δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα ταξινόμησης (πινακίδες) και τα τέλη κυκλοφορίας.
* * Ο τιμοκατάλογος ενδέχεται να αλλάξει χωρίς προειδοποίηση.

Ετικέτες: nineT, Heritage, BMW, Motorrad