F 850 GS Adventure Adventure

Η BMW F 850 GS ADVENTURE.

Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ.

Το άγνωστο είναι ακριβώς αυτό που σε εξητάρει: Απόδραση, έξω, μακριά. Πραγματικά πολύ μακριά! Και όχι μόνο σε ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Με την BMW F 850 GS Adventure κατακτάς νέα εδάφη, είσαι έτοιμος για νέες περιπέτειες, για την οδήγηση – ανεξαρτήτως προορισμού. Αυτή η μοτοσικλέτα enduro έχει δημιουργηθεί για πραγματικούς εξερευνητές. Για ανθρώπους, για τους οποίους κανένας στόχος και καμία απόσταση δεν είναι πολύ μακριά. Εξερεύνησε τον κόσμο με έναν συνοδοιπόρο που είναι τόσο αξιόπιστος και ισχυρός για να μπορέσει να συμβαδίσει με την νέα περιπετείωδη μοτοσικλέτα σου: Τη νέα F 850 GS Adventure. 

Ο "Global Player" των κοσμογυρισμένων.

Είναι το εισιτήριο για το απέραντο και την πρόκληση: Η F 850 GS Adventure είναι παντώς καιρού κι αυτό δεν κρύβεται. Με αυτήν μπορείς να σταθείς κόντρα στον άνεμο και την κακοκαιρία. Είναι ετοιμοπόλεμη σε κάθε έδαφος και βιώνει την περιπέτεια με τη μεγαλύτερη δυνατή άνεση. Αυτό επιτυγχάνεται, μεταξύ άλλων, με τη βοήθεια της μεγάλης ζελατίνας με ρυθμιζόμενο ύψος, της σέλας comfort του βασικού εξοπλισμού και του μεγάλου ρεζερβουάρ των 23 λίτρων. Η F 850 GS Adventure προσφέρει άνετη οδήγηση ακόμα και σε off - road σκληρά εδάφη χάρη στον ανθετικό εξοπλισμό της: εκτός από τις προστατευτικές μπάρες του κινητήρα στον βασικό εξοπλισμό, συμπεριλαμβάνεται η πρακτική σχάρα αποσκευών από ανοξείδωτο ατσάλι ως βάση για τη βαλίτσα topcase αλουμινίου και οι πλευρικές επενδύσεις, οι οποίες είναι εξίσου ανθετικές.

Νέος κινητήρας.

Έτοιμος να βγει στον κόσμο: Ο πανίσχυρος, δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 70 kW (95 PS) δίνει την αναγκαία ισχύ σε εσένα και τη δίψα σου για ανακάλυψη. Ο νέος σχεδιασμός του κινητήρα ενθουσιάζει με τον μοναδικό ήχο, την αυξημένη ισχύ των 70 KW (95 PS) στις 8.250 σ.α.λ. όπως και με τη βελτιωμένη λειτουργία του – ενώ ταυτόχρονα καταναλώνει μόλις 4,1 l καυσίμου ανά 100 km (κατά WMTC). Με ροπή 92 Nm στις 6.250 σ.α.λ., αυτή η enduro διαθέτει επαρκή ισχύ για τις απαιτήσεις offroad – οπουδήποτε θέλεις να τη δοκιμάσεις.

Εργονομική σε κάθε διαδρομή.

Η εργονομική ποιότητα της F 850 GS Adventure καθιστά διασκεδαστικές τις μεγάλες διαδρομές οπουδήποτε στον κόσμο. Το ύψος της σέλας είναι στα 875 mm και είναι ιδανικό για μεγάλες διαδρομές. Μήπως όμως όχι για εσένα; Εσύ αποφασίζεις: Η μεγάλη γκάμα διαφόρων σελών/υψών (ως προαιρετικός εξοπλισμός ή τα ειδικά αξεσουάρ) επιτρέπουν την τέλεια προσαρμογή στις ατομικές διαστάσεις του οδηγού. Εν τέλει, η μοτοσικλέτα πρέπει να έρθει στα μέτρα σου - και όχι το αντίστροφο. Στην άνεση συμβάλουν οι ρυθμιζόμενοι μοχλοί ταχυτήτων, ο συμπλέκτης φρένων, τα μαρσπιέ enduro και το ψηλό αλουμινένιο τιμόνι. Αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα για ψηλούς οδηγούς κατά το πέρασμα τους από δύσβατα εδάφη. 

Μπροστά. Από κάθε άποψη.

Όπου σε οδηγεί η λαχτάρα – εκεί σε φέρνει η F 850 GS Adventure. Η μεγάλη χωρητικότητα ρεζερβουάρ των 23 λίτρων διασφαλίζει τεράστια αυτονομία πάνω από 500 χιλιόμετρα. Αυτό επιτρέπει αποστάσεις που οι άλλοι μπορούν να δουν μόνο στα όνειρά τους. Αλλά και η κορυφαία άνεση την καθιστά μια μοτοσικλέτα, με την οποία μπορείς να κάνεις περισσότερα. Σε αυτό συγκαταλέγεται η βελτιωμένη προστασία από τον αέρα και τις καιρικές συνθήκες μέσω της μεγαλύτερης ζελατίνας ρυθμιζόμενου ύψους όσο και μέσω της εργονομικά σχεδιασμένης σέλας, με την οποία ακόμα και τα μεγαλύτερα ταξίδια δεν θα γίνουν ποτέ μαρτύριο. Προκειμένου να μην σου λείψει τίποτα σημαντικό κατά τον γύρο του κόσμου, η F 850 GS Adventure προσφέρει επίσης μελετημένα συστήματα αποθηκευτικού χώρου ως προαιρετικά αξεσουάρ, όπως είναι για παράδειγμα το ανθεκτικό σύστημα αποσκευών από αλουμίνιο.

Υπεροχή. Σε κάθε έδαφος.

Όποιος ανοίγεται διαρκώς σε αχαρτογράφητα εδάφη, χρειάζεται μια μοτοσικλέτα που μπορεί να εμπιστευτεί σε κάθε κατάσταση. Σε ερημιές ή βουνά, κοιλάδες ποταμών ή οροπέδια, αυτή η τουριστική enduro δείχνει την υπεροχή της παντού. Φαίνεται ήδη από το εργοστάσιο ότι είναι προορισμένη για μακρινές και offroad διαδρομές: Το μονοκόμματο πλαίσιο διασφαλίζει με την αυξημένη ακαμψία του μεγαλύτερη οδηγική σταθερότητα και βελτιωμένη ακρίβεια. Η ανάρτηση εμπρός είναι με πηρούνι Upside-down, ενώ πίσω με WAD (ρυθμιζόμενη απόσβεση διαδρομής). Η F 850 GS Adventure έχει διαδρομή ανάρτησης 230 mm εμπρός και 215 mm πίσω – για έντονη οδηγική απόλαυση σε κάθε έδαφος. Μαζί με το απενεργοποιήσιμο ABS, με το πάτημα ενός κουμπιού είναι επίσης διαθέσιμα τα riding modes του βασικού εξοπλισμού "Rain" και "Road". Μαζί με το riding mode "Pro" προστίθενται και τα riding modes "Enduro" και "Enduro Pro" στα riding modes του βασικού εξοπλισμού. Έχουν τις αναγκαίες ρυθμίσεις για τις εκάστοτε συνθήκες κίνησης και τα αντίστοιχα εδάφη. Το ABS γίνεται ABS Pro και το ASC γίνεται DTC (δυναμικός έλεγχος σταθερότητας). Η F 850 GS Adventure επιδεικνύει επίσης την ανωτερότητα στις off - road διαδρομές χάρη στο μεγάλο μπροστινό ελαστικό των 21 ιντσών, τη ζάντα με ακτίνες για tubeless ελαστικά, τα μαρσπιέ enduro, τις προστατευτικές μπάρες του κινητήρα, την ποδιά και τις πρακτικές χούφτες. 

Κινητήρας 
Τύπος

Υδρόψυκτος δικύλινδρος τετράχρονος κινητήρας με τέσσερις βαλβίδες με ζύγωθρα ανά κύλινδρο, δύο εκκεντροφόροι επικεφαλής και λίπανση με ξηρό κάρτερ.

Διάμετρος x Διαδρομή

84 mm x 77 mm 

Κυβισμός

853 ccm 

Ονομαστική ισχύς

70 kW (95 hp) στις 8.250 σ.α.λ.
 

Μέγιστη ροπή

92 Nm στις 6.250 σ.α.λ.

Σχέση συμπίεσης

12,7 : 1 

Έλεγχος μείγματος

Ηλεκτρονικός ψεκασμός 

Έλεγχος εκπομπών

Ρυθμιζόμενος 3-οδικός καταλύτης, προδιαγραφή καυσαερίων EU-4 

 
Απόδοση / κατανάλωση
Μέγιστη ταχύτητα

197 km/h

Κατανάλωση κατά WMTC ανά 100 km

4,1 l

Εκπομπές CO2 βάσει WMTC

98 g/km

Τύπος καυσίμου

Σούπερ αμόλυβδη, ελάχιστος αριθμός οκτανίων 95 (RON)

 

ΠΕ απλή αμόλυβδη, ελάχιστος αριθμός οκτανίων 91 (RON) 

 
Ηλεκτρικό σύστημα
Εναλλακτής

Εναλλάκτης μόνιμου μαγνήτη 416 W (ονομαστική ισχύς)   

Μπαταρία

12 V/ 10 Ah, χωρίς συντήρηση 

 
Σύστημα μετάδοσης ισχύος
Συμπλέκτης

Υγρός πολύδισκος συμπλέκτης (με anti-hopping), λειτουργία με ντίζα   

Κιβώτιο ταχυτήτων

6-τάχυτο κιβώτιο συνεχούς εμπλοκής ενσωματωμένο στο στροφαλοθάλαμο   

Μετάδοση κίνησης

Αλυσίδα Ο-ρινγκ με απόσβεση στην πλήμνη του πίσω τροχού 

 
Πλαίσιο / φρένα
Πλαίσιο

Πλαίσιο τύπου γέφυρας, χαλύβδινο περίβλημα   

Θέση μπροστινού τροχού / ανάρτηση

Ανάποδο τηλεσκοπικό πιρούνι, Ø 43 mm 

Θέση οπίσθιου τροχού / ανάρτηση

Αλουμινένιο διπλό ψαλίδι, κεντρικό γόνατο ανάρτησης WAD, προφόρτιση ελατηρίου υδραυλικά ρυθμιζόμενη, ρυθμιζόμενη επαναφορά 

Διαδρομή ανάρτησης, μπροστά / πίσω

230 mm / 215 mm (ΠΕ: κιτ χαμηλώματος ανάρτησης 210 mm / 195 mm)   

Μεταξόνιο

1.593 mm 

Ίχνος

124.6 mm 

Γωνία τιμονιού

62° 

Τροχοί

Ακτινωτοί τροχοί   

Ζάντα, μπροστά

2,15 x 21" 

Ζάντα, πίσω

4,25 x 17" 

Ελαστικό, εμπρός

90/90 21 

Ελαστικό, πίσω

150/70 R17

Φρένο, εμπρός

Διπλό δισκόφρενο, πλευστοί δίσκοι, Ø 305 mm, πλευστή δαγκάνα δύο εμβόλων   

Φρένο, πίσω

Μονό δισκόφρενο, Ø 265 mm, πλευστή δαγκάνα μονού εμβόλου   

ABS

BMW Motorrad ABS (απενεργοποιούμενο)   

 
Διαστάσεις / βάρη
Ύψος σέλας

875 mm (προαιρετικό κιτ χαμηλώματος ανάρτησης: 815 mm, προαιρετική χαμηλή διπλή σέλα: 835 mm, προαιρετική διπλή σέλα: 860 mm, ειδική σέλα Rallye: 890 mm) 

Εσωτερική καμπύλη ποδιού

1.950 mm (προαιρετικό κιτ χαμηλώματος ανάρτησης: 1.830 mm, προαιρετική χαμηλή διπλή σέλα: 1.870 mm, προαιρετική διπλή σέλα: 1.910 mm, ειδική σέλα Rallye: 1.980 mm) 

Ωφέλιμος όγκος ρεζερβουάρ

23 l 

Ρεζέρβα

περίπου 3.5 l  

Μήκος

2.300 mm 

Ύψος (χωρίς καθρέφτες)

1.437 mm 

Πλάτος (με καθρέφτες)

939 mm 

Βάρος χωρίς φορτίο, με πλήρες ρεζερβουάρ/έτοιμο για οδήγηση

244 kg

 
1)
Συνολικό επιτρεπόμενο βάρος

455 kg 

Ωφέλιμο φορτίο (με το βασικό εξοπλισμό)

211 kg

1) 1) Όπως ορίζεται στην οδηγία της ΕΕ 168/2013, με όλα τα υγρά λειτουργίας, με τον βασικό εξοπλισμό και με ποσοστό τουλάχιστον 90%της ωφέλιμης χωρητικότητας του ρεζερβουάρ καυσίμου.

 

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

  • BMW Motorrad Motorcycles
  • F 850 GS Adventure

  • 13.900,00€

Διαθέσιμες Επιλογές

ΑΓΟΡΑ / ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΩΡΑ

*  Τιμή βασικής έκδοσης. Δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα ταξινόμησης (πινακίδες) και τα τέλη κυκλοφορίας.
* * Ο τιμοκατάλογος ενδέχεται να αλλάξει χωρίς προειδοποίηση.

Ετικέτες: 850, Adventure, BMW, Motorrad